GPS systemen

GPS systemen

Precisielandbouw is belangrijk geworden. Door het gebruik van GPS in de landbouw word het rendement hoger.  Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige stuurhulp, actieve voertuigbesturing, aanmaken van taakkaarten of de mogelijkheid om isobus- werktuigen aan te sturen. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Wij leveren GPS niet alleen af fabriek op onze tractoren, maar we kunnen het ook achteraf in uw trekker inbouwen bij ieder merk en type!

Ons productaanbod helpt u bij meer precisie voor uw werkzaamheden, het verminderen van de arbeid, en daling van de inzet van onder meer meststoffen, gewas beschermingsmiddelen en zaai- en pootgoed. Dat is mogelijk door uw trekker en machine nauwkeurig recht te laten rijden of juist de bocht te laten volgen waar dat nodig is met een nauwkeurigheid van 2 cm.

Voordelen:

  • Minder tijd, arbeid en brandstof door minimale overlappingen.
  • Minder zaad, meststoffen, pootgoed en gewasbeschermingsmiddelen door minimale overlappingen.
  • Doorwerken bij slecht zicht of als het donker is.
  • Sneller rijden en keren op de kopakker.
  • Werkgangen overslaan op de kopakker voor besparing van de ondergrond.
  • De grond bewerken onder een hoek t.o.v. de vorige keer
  • Exact zaaien waar bemest is.
  • Bemesten tussen de werkgangen van de vorige keer.
  • Obstakels, en bijzondere vormen van het land kunnen automatisch verwerkt worden.
  • Meer bestuurderscomfort, betere en langere concentratie.

EZ-Guide

Basismodel stuurhulp met Lichtbalk
• Gebruiksvriendelijk • Eenvoudig en betaalbaar • toepasbaar op alle merken

Het EZ-Guide 250 stuurhulpsysteem heeft een intuïtieve gebruikersinterface die meteen werkt, zonder omslachtig en ingewikkeld configuratiewerk. Het apparaat is eenvoudig te installeren met de eigen ingebouwde GPS-ontvanger. Dit alles maakt het EZ-Guide 250-systeem een logische eerste stap in de wereld van stuursystemen. Bovendien kan het apparaat eenvoudig naderhand worden gemonteerd in machines van elk merk.

GELEIDINGSOPTIES
Handmatig
Met assistentie – EZ-Steer

 

FM-750

​Geavanceerde lichtbalk geleidingssysteem.
• Gebruiksvriendelijk • Evolutionair • Compatibel met alle merken

De FM-750 touchscreen biedt voordelige functionaliteit voor stuurhulp, besturing en precisielandbouw. Met de FM-750 monitor haalt u het maximale rendement uit uw zaai-, sproei-, bemestings- en strokenbewerkingen, door toevoeging van het Field-IQ-gewasbeheersysteem en het upgraden naar GLONASS satellietcorrectie.

GELEIDINGSOPTIES
Handmatig
Met assistentie – EZ-Steer en EZ Pilot – Een totaalpakket dat vele malen goedkoper is dan de concurrent.
Geïntegreerde Autopilot

 

 

AFS Pro 700

De AFS Pro 700 is ontworpen voor landbouwtoepassingen en biedt ook bij daglicht een goede leesbaarheid, Dit Touch screen is een van de grootste monitors in de industrie. De AFS Pro 700 is een lichter, dunner pakket met meer computervermogen, zodat u niet alleen kunt zien wat er op de monitor gebeurt, maar ook wat er daarachter gebeurt.

 

 

 

EZ-STEER

Eenvoudige, draagbaar handsfree
• Geschikt voor machines en modellen van alle Fabrikanten
• Eenvoudig te installeren, eenvoudig in gebruik
• RTK-compatibel

 

Ons instapmodel van het stuurhulpsysteem kan worden gebruikt in samenwerking met de EZ-Guide 250, FM-750 of FM-1000, zodat u handsfree kunt werken. Terwijl de EZ-Steer ervoor zorgt dat u op koers blijft over hellingen, langs greppels, water en oevers, kunt u zich concentreren op vele verschillende zaken, zoals de werking van de veldspuit of de zaaimachine. Zo wordt de kwaliteit van het werk verhoogd en de oogstopbrengst vergroot, zonder dat het gelijktijdige besturen van de trekker tot stress leidt. Dit is het ideale upgradepakket om uw lichtbalksysteem te upgraden naar een handsfree systeem.

EZ-PILOT

Grotere prestaties bij verminderde vermoeidheid

• Perfect geïntegreerde oplossing
• Stijlvol en strak vormgegeven
• RTK-compatibel

Het EZ-Pilot-systeem draait voor u aan het stuurwiel met behulp van de geïntegreerde elektromotor en kan samen met de FM-750™ of FM-1000 worden gebruikt om handsfree te kunnen werken. Doordat de motor is geïntegreerd in de stuurkolom, blijft u vrije toegang houden tot alle instrumentenpanelen en wordt de beenruimte in de cabine niet nadelig beïnvloed. Wanneer de stuurhulp niet is ingeschakeld kunt u de machine onbeperkt handmatig besturen. Dit is het ideale upgradepakket, wanneer u hoge precisie wenst tegen een betaalbare prijs.

 

AUTOPILOT

• Houd uw machine en uw werktuigen herhaalbaar in het juiste spoor
• Compatibel met alle merken.

Autopilot is een besturingssysteem dat naderhand kan worden ingebouwd in machines van vele verschillende merken en modellen. Dit ombouwpakket maakt gebruik van het bestaande elektro-hydraulische circuit van uw machine om deze geheel bij de tijd te maken met een automatisch geleidingssysteem. Het systeem zorgt voor een aanzienlijke verhoging van het rendement tijdens de zaaibedbereiding, het zaaien en de oogst, doordat het u tijdens de lange werkdagen op het veld helpt preciezer en consistenter te rijden.

 

AFS AccuGuide

AccuGuide werd samen ontworpen met uw nieuwe Case IH-trekker of -maaidorser. Wanneer u kiest voor de optie “AccuGuide ready” (voorbereid voor AccuGuide), zijn alle hiervoor benodigde elektrische en hydraulische componenten af fabriek gemonteerd, conform de hoogste Case IH kwaliteits- en productiestandaarden. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en bespaart loonkosten wanneer het systeem naderhand moet worden ingebouwd. Wanneer u kiest voor de besparingen en het gebruiksgemak van een geleidingssysteem, kunt u later eenvoudig AccuGuide-componenten toevoegen (AFS-monitor, Navigatieregelaar en AFS 372-ontvanger) om uw machine automatisch een lijn te laten volgen met een precisie tot wel 2 cm.

Met de optie “AccuGuide compleet” wordt uw nieuwe Case IH-machine af fabriek compleet geleverd met AccuGuide en kunt u vanaf dag één genieten van de voordelen van een automatische sturing..

AccuGuide is optimaal geïntegreerd in het bedieningsconcept van Case IH, doordat de AFS Pro 700-monitor integraal deel uitmaakt van de ergonomisch vormgegeven armsteun. In maximaal zes monitors kan de chauffeur alle menu’s naar wens instellen, om kaarten, geleidingsinstellingen en trekker- en werktuigfuncties weer te geven.

Voor een nog groter gebruiksgemak kan de activering van AccuGuide worden geïntegreerd in het wendakkermanagement –zo hoeft u uw hand niet meer van de Case IH-Multicontroller te nemen om knoppen in te drukken.

 

Nauwkeurigheidsniveaus:

EGNOS: Gratis signaal, maakt gebruik van GPS satellieten en is nauwkeurig tot 20 cm.

Range Point RTX: maakt gebruik van GPS en GLONASS satellieten en is nauwkeurig tot 15 cm.

Center Point RTX: maakt gebruik van GPS en GLONASS satellieten, met abonnement en is nauwkeurig tot 4 cm.

RTK: Maakt gebruik van GPS en GLONASS satellieten. met abonnement en is nauwkeurig tot 2,5 cm. u heeft toegang tot het betrouwbare mobiele netwerk van Case/Steyr dat dekkend is in heel Europa. Inclusief X-Fill technologie dat ervoor zorgt dat als het signaal wegvalt door obstakels zoals schuren of een dikke bomenrij. U kunt dan nog 20 minuten nauwkeurig rijden. Direct beschikbaar vanaf de start.

 

Wilt u advies over onze producten?

Recent nieuws

05

feb

2024

atlas kraan

Nieuwe kraan

Voor Tilleman uit Herveld hebben we een mooi compact kraantje achterop de laadbak gemonteerd.